Štítky

, , , , , ,

Teploty se KONEČNĚ vysápaly na únosnou úroveň (uhodli jste, na našem žebříčku popularity ročních období vyhrává léto na celé čáře), takže jsme to samozřejmě museli oslavit – jak jinak než dortem!

A co je víc letní záležitost než vychlazený, krémový, lehoučký a nadýchaný nepečený dort s karamelovým základem pokrytý jahodami? Za pouhých 10 minut přípravy a pár hodin v ledničce (spolu se šampaňským 😉 )  nás dostal do té správné prázdninové nálady.fotky na blog

Superrychlý nepečený dort s karamelovou krustou a jahodami

Vše, co budete potřebovat:

  • 1 balíček (120g) karamelových sušenek (nejlepší jsou Lotus)
  • 70g rozpuštěného másla
  • 1000g krémového sýra nebo tučného tvarohu
  • 150g cukru
  • 1 lžičku vanilkového extraktu (nebo můžete 40g cukru nahradit dvěma vanilkovými cukry)
  • jahody na ozdobu

Když jsme dotáhli do konce nákup dosti přehnaného množství jahod (jojo, byly ve slevě) a celodomovní pátrání po mixéru, dostali jsme se k tomu podstatnému:

  • Krusta: Rozmixujte sušenky, smíchejte s rozpuštěným máslem a nasypte do středně velké dortové formy s odnímatelným dnem (pokud se do dortíku NUTNĚ POTŘEBUJETE pustit co nejdřív, rozdělte sušenkovou směs i náplň do sklenic nebo malých mističek – odpadá tím nutnost krájení a tedy i dlouhého chlazení). Formu není potřeba ymazávat, sušenková směs je dostatečně mastná, takže se ke dnu nepřilepí. Zatlačte směs do formy zadní stranou lžíce.
  • Náplň: Smíchejte krémový sýr, cukr a vanilkový extrakt (nebo cukr) a nalijte na sušenkový základ a rovnoměrně rozetřete. Dejte vychladit minimálně na dvě hodiny (raději přes noc), aby dort dostatečně ztuhl a dal se krájet.
  • Ozdobte jahodami (nebo jakýmkoli jiným ovocem) a pusťte se do toho! (samozřejmě spolu s tím řádně vychlazeným šampaňským 😉 )

EN

The temperatures FINALLY rose to level of bearability (you guessed it right, summer wins it all on our personal popularity statistics of seasons) so we obviously had to celebrate – with cake!

And what is more summer-like than a chilled, creamy, light and fluffy no bake cake with a caramel crust, topped with strawberries? Mere 10 minutes prep time plus a couple hours in the fridge (along with some champagne to go with it 😉 ) and we were thrown into the proper holiday mood.

Superquick no bake cake with caramel crust and strawberries

All you’ll need is:

  • 1 package (120g) caramel cookies (Lotus are the best)
  • 1/3c (70g) melted butter
  • 4 packages (1000g) cream cheese or full fat quark
  • 3/4c (150g) sugar
  • 1 teaspoon vanilla (or substitute 40g of the sugar with 2 vanilla sugars)
  • strawberries for decoration

Once we were done buying a ridiculous amount of strawberries (yup, they were on sale) and searching the house for a blender, we finally got to the point:

  • The crust: Blend all of the cookies, combine with melted butter and put into a medium-sized springform cake pan (if you REALLY NEED to dig in right away, make individual servings in glasses or small ramekins, then there is no cutting involved and thus no waiting time required). There is no need to grease the pan, the cookie mixture is greasy enough not to stick to the bottom. Press down with the back of a spoon.
  • The filling: Combine cream cheese, sugar and vanilla and spread evenly over the crust. Chill for at least two hours for the cake to firm up enough to be cut
  • Decorate with strawberries (or any other fruit) and enjoy! (with the properly chilled champagne of course 😉 )
Advertisements